Kennismaken

Ouders die willen kennismaken met de school, kunnen een individuele afspraak maken met directeur Lucas Tijbosch. U krijgt dan een rondleiding door de school en meer achtergrondinformatie over onze aanpak en werkwijze. Een afspraak maken kan via het contactformulier of telefonisch op 070 385 49 72.

Contactformulier

Aanmelden groep 1

Ouders krijgen ongeveer twee maanden voordat hun kind drie jaar wordt, een aanmeldformulier per post thuis gestuurd via de gemeente. Zodra uw kind drie jaar is, kunt u het met dit formulier aanmelden op onze school. Dat kan gedurende het hele jaar. U bent bij ons niet gebonden aan een periode van inschrijving. Wij hebben meestal een plek voor uw kind.

Wij adviseren ouders eerst persoonlijk kennis te maken met de school en pas dan het aanmeldformulier in te vullen. U kunt het formulier afgeven bij Lucas Tijbosch, directeur. Wij nemen het formulier dan met u door.

Plaatsing en inschrijving

Meestal ontvangt u binnen twee weken bericht of uw kind daadwerkelijk op onze school geplaatst kan worden. Vanaf dan kunt u een afspraak maken om uw kind in te schrijven. Als de inschrijving in orde en ondertekend is, bent u zeker van een plek op onze school.

Specifieke ondersteuning

Als kinderen specifieke ondersteuning nodig hebben, kan het zijn dat de school tijdens het aanmeldproces vier weken extra nodig heeft, om goed te onderzoeken of wij voldoende ondersteuning kunnen bieden. Mocht dat niet zo zijn, dan helpen wij altijd met het zoeken naar een andere school.

Wennen

Ongeveer vier weken voordat een kleuter bij ons begint, krijgt u via de mail informatie toegestuurd. De school neemt daarna telefonisch contact met u op. In overleg met de leerkracht maken wij een afspraak voor de kleuter om vijf dagen te komen wennen.

Twijfelt u nog over de schoolkeuze?

Dan kunt u meer dan een school opgeven en het formulier inleveren op de school van uw eerste keuze. Als u kiest voor een school met een leerlingplafond, is slechts een beperkt aantal leerlingen toelaatbaar. Ook zijn ouders dan gebonden aan een van de drie specifieke inschrijfperioden.

Groep 2 en hoger

Ouders die kinderen willen aanmelden voor groep 2 of hoger, kunnen contact opnemen met Lucas Tijbosch, directeur.

070 385 49 72
hoogstraten@scoh.nl